Leszek Szymański powołany na stanowisko zastępcy prezesa ARiMR

Szok
Zły
chat-icon 1

Zmian w Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa ciąg dalszy. Po tym jak stanowisko prezesa ARiMR objął Wojciech Legawiec, powoływani są również nowi zastępcy szefa agencji płatniczej.

fot. ARiMR
REKLAMA

Do czterech wiceprezesów ARiMR, tj. Ryszarda Zarudzkiego, Joanny Gierulskiej, Anety Burghardt oraz Jerzego Radonia, dołączył Leszek Szymański.

To osoba znająca bardzo dobrze ARiMR, bowiem jest tam zatrudniony już od 2002 roku. Zaczynał jako inspektor w jednym z biur powiatowych, następnie pełnił stanowisko kierownicze w Biurze Obsługi Wniosków w Pomorskim Oddziale Regionalnym. Przez 8 lat, od 2008 do 2016 roku był dyrektorem w Departamencie Kontroli na Miejscu w Centrali ARiMR.

Leszek Szymański został powołany na stanowisko Zastępcy Prezesa Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa 15 stycznia 2024 roku. Będzie między innymi odpowiedzialny za pomoc udzielaną z budżetu krajowego oraz wsparcie dla sektora rybackiego.

(rpf) Źródło: ARiMR

Lubię to
Super
Haha
Smutny
Szok
Zły
chat-icon 1

Polecane

Komentarze (1)

Zaloguj się lub załóż konto, Twoja nazwa zostanie automatycznie przypisana do komentarza.

Zamieszczając komentarz akceptujesz regulamin

maria 21.01.2024

dlaczego aż pięciu zastępców?

Zobacz więcej