REKLAMA

Pijmy nalewki na zdrowie

Redakcja - Zdrowie
21.07.2016
Lubię to
Lubię to
0
Super
Super
0
Haha
Haha
0
Smutny
Smutny
0
Szok
Szok
0
Zły
Zły
0
chat-icon 0

Nalewki od dawna znane są ze swych właściwości leczniczych, a w Polsce cieszą się one wciąż niesłabnącą popularnością.

Agro Brand
REKLAMA

Nalewki od dawna znane są ze swych właściwości leczniczych, a w Polsce cieszą się one wciąż niesłabnącą popularnością.

Szczególnie cenne są te przygotowane we własnym zakresie – naturalne, bez sztucznych dodatków i konserwantów. Zrobione na bazie owoców lub ziół i spirytusu smakują i wspomagają organizm w walce z dolegliwościami zdrowotnymi, a do tego nic tak nie poprawia humoru, jak mały kieliszeczek nalewki.

Wszystkie nalewki, w zależności od rodzaju, wykazują właściwości lecznicze i wykorzystywane są do łagodzenia najróżniejszych dolegliwości i schorzeń. Malinówka dobra jest na przeziębienie, orzechówka przy niestrawności, a nalewka z aronii pomaga zwalczyć nadciśnienie i obniża poziom cholesterolu.

Wydobycie leczniczych właściwości z owoców czy ziół jest zasługą alkoholu, który wyodrębnia, rozpuszcza i wydobywa z nich to, co najcenniejsze. Owoce i zioła potrzebują wiele czasu, aby wartościowe związki w nich zawarte przeniknęły do alkoholu. Dlatego czas odgrywa istotną rolę przy tworzeniu nalewek. Zazwyczaj potrzeba na to średnio dwóch miesięcy.

Pamiętajmy, że zawartość alkoholu w nalewkach jest spora, a zdrowotne właściwości nalewek aktywują się wyłącznie w przypadku umiarkowanej konsumpcji, co oznacza, że najlepiej ograniczyć ich spożycie do jednego małego kieliszka dziennie.

(rzd)

chat-icon 0

REKLAMA

Polecane

Komentarze (0)

Zaloguj się lub załóż konto, Twoja nazwa zostanie automatycznie przypisana do komentarza.

Zamieszczając komentarz akceptujesz regulamin


REKLAMA

Zobacz więcej

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA