REKLAMA

Rynek marokański otwarty dla polskiej wołowiny

Redakcja - Zwierzęta
09.09.2016
chat-icon 0

W związku z uzgodnieniem weterynaryjnego świadectwo zdrowia dotyczącego wwozu do Królestwa Maroka mięsa wołowego (z kością lub bez kości) i produktów z mięsa wołowego pochodzących z Polski, od dnia 1 sierpnia 2016 roku Polska uzyskała możliwość eksportu mięsa wołowego na ten rynek.

fot. Agro Flash
REKLAMA

W związku z uzgodnieniem weterynaryjnego świadectwo zdrowia dotyczącego wwozu do Królestwa Maroka mięsa wołowego (z kością lub bez kości) i produktów z mięsa wołowego pochodzących z Polski, od dnia 1 sierpnia 2016 roku Polska uzyskała możliwość eksportu mięsa wołowego na ten rynek.

Zakłady zatwierdzone zgodnie z przepisami UE mogą rozpocząć wysyłki tego towaru, zgodnego z wymaganiami zawartymi w świadectwie.

Tym samym zostały zakończone negocjacje prowadzone pomiędzy Głównym Inspektoratem Weterynarii a Krajowym Urzędem Bezpieczeństwa Zdrowotnego Produktów Żywnościowych (ONSSA) w Ministerstwie Rolnictwa i Rybołówstwa Morskiego Maroka.

źródło: MRiRW

chat-icon 0

REKLAMA

Polecane

Komentarze (0)

Zaloguj się lub załóż konto, Twoja nazwa zostanie automatycznie przypisana do komentarza.

Zamieszczając komentarz akceptujesz regulamin


REKLAMA

Zobacz więcej

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA