Rynek marokański otwarty dla polskiej wołowiny
W związku z uzgodnieniem weterynaryjnego świadectwo zdrowia dotyczącego wwozu do Królestwa Maroka mięsa wołowego (z kością lub bez kości) i produktów z mięsa wołowego pochodzących z Polski, od dnia 1 sierpnia 2016 roku Polska uzyskała możliwość eksportu mięsa wołowego na ten rynek.
W związku z uzgodnieniem weterynaryjnego świadectwo zdrowia dotyczącego wwozu do Królestwa Maroka mięsa wołowego (z kością lub bez kości) i produktów z mięsa wołowego pochodzących z Polski, od dnia 1 sierpnia 2016 roku Polska uzyskała możliwość eksportu mięsa wołowego na ten rynek.
Zakłady zatwierdzone zgodnie z przepisami UE mogą rozpocząć wysyłki tego towaru, zgodnego z wymaganiami zawartymi w świadectwie.
Plazma wołowa – co to jest
Tym samym zostały zakończone negocjacje prowadzone pomiędzy Głównym Inspektoratem Weterynarii a Krajowym Urzędem Bezpieczeństwa Zdrowotnego Produktów Żywnościowych (ONSSA) w Ministerstwie Rolnictwa i Rybołówstwa Morskiego Maroka.
źródło: MRiRW
Grzybica skóry u bydła – objawy, leczenie
Zaloguj się lub załóż konto, Twoja nazwa zostanie automatycznie przypisana do komentarza.