W Sandomierzu – Czas Dobrego Sera
Podczas VI edycji festiwalu “Czas Dobrego Sera w Sandomierzu można będzie spróbować przysmaków na co dzień nieznanych: ekologicznych tradycyjnych serów kozich, masła z surowej śmietany, koziej bryndzy czy serów zagrodowych.

Podczas VI edycji festiwalu “Czas Dobrego Sera w Sandomierzu można będzie spróbować przysmaków na co dzień nieznanych: ekologicznych tradycyjnych serów kozich, masła z surowej śmietany, koziej bryndzy czy serów zagrodowych.
Od samego początku celem festiwalu, którego tegoroczna edycja odbędzie się 28 i 29 maja, jest podnoszenie jakości polskiego mleczarstwa, tego na wielką i małą skalę, oraz zwracanie uwagi polskiego konsumenta na różnorodność produktów na bazie mleka.

Orzeźwiający rabarbar – idealny na wiosenne i letnie dni
"Do udziału w naszym festiwalu zapraszamy wyłącznie najlepszych producentów serów zagrodowych oraz najlepsze, nieliczne polskie mleczarnie oraz zakłady przetwórstwa mleka. Ze szczególną sympatią odnosimy się do małych, rodzinnych gospodarstw, które zdecydowały się na produkcję tzw. serów zagrodowych na bazie surowego mleka” - powiedział Jacek Szklarek, pomysłodawca festiwalu, prezes Slow Food Polska.
Podczas Festiwalu "Czas Dobrego Sera" w Sandomierzu w sobotę odbędzie się kolacja degustacyjna, którą przygotowywać będą szefowie kuchni z restauracji rekomendowanych przez Slow Food Polska: Adam Chrząstowski - Ed Red, Łukasz Cichy - Restauracja Biała Róża, Mateusz Turaj - Miodova Restaurant, Przemysław Skiba - Ed Red oraz mistrz cukierniczy Konrad Korszla - Hotel Stary. Menu kolacji zostanie przedstawione w najbliższy piątek - od piątku również rozpoczną się zapisy.

John Deere 6155M – dane techniczne, opinie rolników
Więcej informacji można znaleźć na stronie http://czasdobregosera.pl. Tam też znajdzie się menu kolacji i możliwość zapisu na degustację. (PAP Life)
Zaloguj się lub załóż konto, Twoja nazwa zostanie automatycznie przypisana do komentarza.