REKLAMA

Żywność ekologiczna – konieczne zmniejszenie barier w efektywnej produkcji

Redakcja - Prawo i Finanse
02.02.2023
chat-icon 0

Produkcja żywności metodami ekologicznymi to całkiem niedaleka przyszłość, a być może nawet wyprze metodę tradycyjną i stanie się standardem. Podczas pierwszego posiedzenia Rady Produkcji Ekologicznej odbyła się dyskusja poruszająca tematykę produkcji żywności ekologicznej.

fot. MRiRW
REKLAMA

Produkcja żywności metodami ekologicznymi to całkiem niedaleka przyszłość, a być może nawet wyprze metodę tradycyjną i stanie się standardem. Podczas pierwszego posiedzenia Rady Produkcji Ekologicznej odbyła się dyskusja poruszająca tematykę produkcji żywności ekologicznej.

Istotnym aspektem dotyczącym produkcji żywności z zastosowaniem metod ekologicznych jest likwidacja wszelkich problemów którymi muszą się borykać podejmujący to wyzwanie.

- Przed nami konieczność zmniejszania barier stojących na drodze do efektywnej produkcji ekologicznej, czyli żywności produkowanej metodami ekologicznymi – podkreślił sekretarz stanu Rafał Romanowski, który wziął udział w spotkaniu inaugurującym działalności Rady Produkcji Ekologicznej.

Romanowski podkreślił to jak istotną rolę w Polsce pełni rolnictwo ekologiczne. - Przed nami konieczność zmniejszania barier stojących na drodze do efektywnej produkcji ekologicznej, czyli żywności produkowanej metodami ekologicznymi – powiedział sekretarz stanu.

- W spotkaniu udział wzięli powołani przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi członkowie Rady Produkcji Ekologicznej, wybrani spośród organizacji branżowych działających w rolnictwie ekologicznym i jednostek podległych i nadzorowanych przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi – informuje resort rolnictwa.

(rpf) pp / Źródło: MRiRW

chat-icon 0

REKLAMA

Polecane

Komentarze (0)

Zaloguj się lub załóż konto, Twoja nazwa zostanie automatycznie przypisana do komentarza.

Zamieszczając komentarz akceptujesz regulamin


REKLAMA

Zobacz więcej

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA